.

پروژه مشارکت در ساخت سام

مشارکت در ساخت یعنی یک سازنده و یک مالک با یکدیگر شریک میشوند . مالک زمین خود را در اختیار سازنده قرار میدهد و سازنده با هزینه ی خود ملک را به آپارتمان تبدیل میکند و هر کدام بنا به تناسب سهم خود را از آپارتمان جدید بر می دارد. مشارکت در ساخت کمک شایانی به بازسازی بافت های قدیمی و فرسوده در شهر ها نموده است. در حال حاظر بیش از ۴۰ درصد پروژه های ساختمانی در شهر های بزرگ کشور از طریق مشارکت در ساخت احداث میگردد.

شرکت مهندسین مشاور مهراس با ۲۰ سال سابقه در طراحی و اجرای ساختمان ، آماده ارایه خدمات اعم از مشارکت در ساخت ، پیمان مدیریت ، طراحی و اجرای ساختمان به مشتریان گرامی می باشد.

پروژه سام به شکل مشارکت با مشتری گرامی این مجموعه عقد قرار داد شد و پروسه اخذ جواز و طراحی نقشه های آن حدود ۶ ماه زمان برد. کل پروسه عملیات ساختمانی ۱۸ ماه به طول انجامید. این پروژه مشتمل بر ۵ طبقه مسکونی و ۱ طبقه پیلوت با کاربری پارکینگ می باشد. هر طبقه شامل ۱ واحد مسکونی با متراژ ۲۱۰ متر مربع می باشد که به شکل سه خواب که یکی از اتاق ها مستر می باشد طراحی شده است. در پروسه طراحی سعی گردید جانمایی ستونها به گونه ای باشد که سالن و آشپزخانه ای یکدست در اختیار ساکین قرار دهد.

در زیر تصاویر اجرایی پروژه از ابتدای کار آورده شده و در خصوص هر کدام توضیحات مختصری ارایه می گردد.

نمای تمام شده

در طراحی نمای این پروژه مشارکت در ساخت ، یکی از چالش های اساسی ، ایجاد هماهنگی میان پنجره های قدی و پنجره آشپزخانه بود. نمای مدرن این پروژه به شکل نمای دونبش می باشد. در سمت بزرگ این نما ، بالکن با پنجره قدی ، پنجره ناهار خوری  و آشپزخانه قرار دارد. در سمت دیگر نما پنجره های اتاق های خواب به شکل پنجره قدی قرار گرفته اند. جهت قاب بندی نما سعی گردیده این تناقضات ارتفاعی به بهترین شکل وحدت پیدا کند و از این نکته ، به عنوان نقطه قوت نما استفاده شده است.

سنگ های نما دور پنجره به شکل مایل کار شده و با یک حاشیه سنگ ۱۰ سانتیمتری ، به اصطلاح معماران ، نما دسن شده است. آجر هایی که در ارتفاع تیر طبقات کار شده ، به شکل یکی در میان تو و بیرون کار شده است. بر اثر جابجایی خورشید در ساعات مختلف روز ، سایه آجر ها بر روی نما جابجا گشته و نما تبدیل به یک نمای پویا گردد. در هماهنگی با سنگ های سفید عباس آباد که در قسمت بالای کنسول کار شده ، در پایین کنسول از آجر سفید استفاده شدهاست. این آجر های سفید فقط بند های عمودی دارد و کشیدگی نما به سمت آسمان را به مخاطب یادآوری می نماید.

اجرای نما

متریال هایی که در این نمای ترکیبی مدرن کار شده عبارت است از : آجر سفید ، آجر قهوه ای روشن و یا اصطلاحا آجر شاموتی و سنگ سفید عباس آباد . قاب بندی سنگ ها نسبت به پنجره ها زاویه ۴۵ درجه دارد که به مدرن تر شدن نما کمک زیادی کرده است. بند کشی آجر شاموتی به شکل افقی و بند کشی آجر سفید به شکل عمودی انجام شده است. تراز بودن بالا و پایین باز شوها از جمله مواردی بوده که با حساسیت زیادی در کار پیگیری و اجرا شده است. بعد از اتمام کار ، روی آجرها تمیز شده و با  پودر بند کشی ذغالی ، بند کشی شد. سپس روی آجرها با مواد نانوی ضد آب مخصوص یک لایه رزین نامرئی پاشیده شد که در صورت بارندگی و خیس شدن آجرها ، از نفوذ آب به داخل آجر و شوره زدن آجر جلوگیری می نماید.

شاسی کشی نما

در شاسی کشی این نمای ترکیبی سنگ و آجر ، از ناودانی شماره ۶ ، نبشی شماره ۵ و میلگرد شماره ۱۰ استفاده شده است. پلیت های آهنی ۲۰ در ۲۰ ناودانی های اصلی را به تیرها متصل نموده و سپس نبشی ها به ناودانی جوش خورده اند. برگه های رابیتس مورد استفاده از نوع رابیتس سنگین می باشد. تراز ها و محل های نصب شاسی آهنی ، با تراز لیزری ، متر لیزری و دوربین به صورت مرتب کنترل می گردید ، زیرا نمای تمیز و زیبا ، حاصل زیر سازی درست است.

نورپردازی نما

جهت نورپردازی نما ، از دو منبع نوری وال واشر و پروژکتور جتی استفاده شده است. در نورپردازی نما سعی بر آن بوده که هاله ای از نمای اصلی در شب به مخاطب نمایانده شود زیرا روشن کردن کل نما همچون روز برای مخاطب لطفی ندارد. چرا که مخاطب کل نما را در روز با نور بیشتری مشاهده می کند. در این روش خطوط اصلی نما در شب روشن می گردد تا نمای متفاوتی از نمای روز به مخاطب ارایه گردد.

وال پست

در ساخت دیوار های ساختمان ، از وال پست مطابق پیوست ۶ آیین نامه ۲۸۰۰ به طور کامل استفاده شده است. اتصالات مفصلی وال پست در کف و اتصال کشویی وال پست در زیر تیر ها ، امکان حرکت داخل صفحه را به دیوار داده و حرکت دیوار ها در خارج از صفحه را محدود نموده است. همانطور که در تصویر مشخص است ، به دلیل ارتفاع زیاد ساختمان و خطر سقوط کارگران ، از کمربند ایمنی استفاده شده است.

تخریب و خاکبرداری

اولین قدم در شروع پروسه اجرایی ، تخریب و خاکبرداری محل ساختمان میباشد. جلوگیری از آسیب رسیدن به همسایه ها ، مشخص نمودن چاه های فاضلاب قدیمی ، بازیافت آهن آلات سازه قبلی و حفظ و نگهداری درختان در مرحله تخریب ، امری مهم و حساس است.

اجرای فنداسیون

قبل از  اجرای فنداسیون ، سازه نگهبان برای ساختمان همسایه نصب گردید. با این که ساختمان همسایه یک و نیم طبقه بیشتر نبود ، ولی بنا به تشخیص تیم مهراس و با توجه به فرسودگی بالای ساختمان همسایه ، جهت دیوار های سمت همسایه سازه نگهبان طراحی و اجرا گردید. پس از آن محل ستون ها با دوربین علامت گذاری گردید و قالب فنداسیون بسته شد و بتن مگر اجرا شد.

اسکلت

در ساخت اسکلت بنا ، بلند بودن سقف طبقات از جمله نکاتی بود که تیم مهراس بر آن اصرار ویژه داشت. با اینکه این پروژه یک پروژه مشارکت در ساخت بود و افزایش ارتفاع طبقات ، عملی هزینه بر و گران است ، ولی جهت افزایش کیفیت طبقات ، با اصرار مهراس و همکاری دستگاه نظارت این مهم انجام گردید. استفاده از میلگردهای بهترین کارخانجات کشور ، اجرای دقیق آرماتورها مطابق نقشه ، اجرای بتن ریزی تمیز و بدون کرمو شدگی از دیگر نکات سازه این بنا می باشد.

سفت کاری

در مرحله سفت کاری ، شاقول و تراز بودن دیوار و گونیا بودن کنج ها با تراز و متر لیزری به شکل مداوم کنترل شد. استفاده از نعل درگاه های قوی برای بازشو ها و استفاده از بلوک با مقاومت حرارتی مناسب جهت جداره های مرتبط با فضای باز و کنترل نشده از یگر نکات مرحله سفت کاری می باشد.

گرمایش از کف

جهت سیستم گرمایش واحدها از سیستم گرمایش از کف استفاده شده است. در سیستم گرمایش از کف ،کف ساختمان با لوله های مخصوص لوله کشی میشود و آبگرم درون آن به گردش درمی آید،این فرایند باعث گرم شدن ساختمان میشود. گرمایشی که از این طریق به دست می آید یکنواخت و ثابت است و سبب ایاد دمای یکسان در کل واحد می گردد. سیستم لوله کشی گرمایش از کف قبل از پوشانده شده تحت فشار تست گردید و توسط نماینده شرکت بررسی گردید و گارانتی ۵ ساله برای آن صادر گردید.

طراحی و اجرا ی نازک کاری

در طراحی داخلی نیز مانند طراحی نما ، از سبک مدرن استفاده کرده ایم. ترکیب سنگ سیاه نجف آباد با آجر سفید با بند های عمودی ، دیواره های پار کینگ را شکل داده است. استفاده از فلاور باکس در کنار درب ورودی آسانسور ، به معنای خوش آمدگویی به مخاطب و ایجاد حس سرزندگی در فضای لابی می باشد. در طراحی سقف کاذب از سیستم سقف کناف استفاده گردید و سعی گردید از طرح های تکراری و کسل کننده استفاده نشود .